۲۵ دی ۱۳۸۶، ۸:۲۸

نوبخت:

اعتدال‌گرایی به معنای دو پهلوگویی نیست/ جامعه بین‌الملل به جای نظارت بر انتخابات حقوق هسته‌ای ما را بدهد

اعتدال‌گرایی به معنای دو پهلوگویی نیست/ جامعه بین‌الملل به جای نظارت بر انتخابات حقوق هسته‌ای ما را بدهد

دبیرکل حزب اعتدال و توسعه گفت: اعتدال‌گویی به معنای دوپهلو گویی نیست و هریک از جریانات اصولگرا یا اصلاح طلب اگر از مسیر اعتدال خارج شوند، ما منتقد آنها خواهیم بود.

به گزارش خبرنگار مهر، کنفرانس خبری محمد باقر نوبخت، دبیرکل حزب اعتدال و توسعه، عصر دوشنبه در محل دفتر این حزب برگزارشد.

نوبخت در ابتدای این نشست، انگیزه اصلی برگزاری این نشست را وجود ابهاماتی در خصوص چگونگی ورود حزب به عرصه انتخابات مجلس شورای اسلامی و غیبت چهره های شاخص حزب در عرصه انتخابات و به خصوص دکتر روحانی و  رفع این شائبه ها و تنویر افکار عمومی عنوان کرد.

وی افزود:حزب ما با توجه به تحلیلی که از شرایط داخلی و خارجی داشت، برای مجلس هشتم جایگاه ممتازی قائل بود و معتقد بودیم که شرایط کشور ، ویژه و حساس است و این شرایط ایجاب می کند که مجلس هشتم متناسب با این شرایط ویژه شکل بگیرد .

نوبخت افزود : ما همواره تاکید می کردیم که شرایط خارجی جمهوری اسلامی با مطرح بودن پرونده هسته ای در شورای امنیت سازمان ملل و تصویب دو قطعنامه و مهیا شدن کشورهای بزرگ برای قطعنامه سوم، حتما مجلس هشتم به عنوان مردم می توانند در این زمینه موثر باشند.

دبیرکل حزب اعتدال و توسعه  افزود: در خصوص شرایط داخلی نگاهمان این بود که امروز بحث توسعه به صورت سند در کشور لازم الاجرا شده و قوانین برنامه های توسعه آن را پیگیری می کند، اما متاسفانه مجریان علی رغم اینکه اهداف جذاب و اهداف مشابه توسعه و سند چشم انداز را مطرح می کنند، اما از روش توافق شده، یعنی سند استفاده نمی کنند.

وی با اشاره به عملکرد دولت نهم گفت: چون تجریه مدیریت ملی ندارند، برخی روشهای تجربه شده را بار دیگر می آزمایند، یک چنین عملکردی سبب شد که نخبگان و کارشناسان نسبت به این شیوه انتقاد داشته باشند و آثار این عملکرد را هم با افزایش فشارهای اقتصادی که مردم آن را تحمل می کنند، مشاهده می کنیم.


نوبخت تصریح کرد: مجلس هشتم که شروع آن با سال آخر دوره چهارساله دولت همراه است در این زمینه می تواند بسیار موثر باشد، ضمن اینکه تصویب برنامه پنجم هم جزو وظایف مجلس هشتم است.

دبیرکل حزب اعتدال و توسعه خاطر نشان کرد: نوع نگاه ما در حزب اعتدال توسعه این نیست که اگر کشور فقط به وسیله اصولگرایان یا اصلاح طلبان اداره شود ، بلکه معتقدیم هریک از این گروهها، بخشی از واقعیت کشور هستند و باید با یک همکاری ملی به توسعه یافتگی دست پیدا کنند و مجلس هشتم مطلوب ، مجلسی نیست که فقط یک جناح در آن اکثریت داشته باشند، بلکه باید سمبل و نماد مردم باشد.

نوبخت گفت: ما احساس تکلیف کردیم که بر اساس این ضرورت، بتوانیم جریان سومی را مدیریت کنیم که همه شایستگان بتوانند در آن حضور داشته باشند از هردو جریان اصولگرا و اصلاح طلب.

وی با تاکید بر اینکه باید نیروهای سیاسی همدیگر را تحمل کنند، گفت : نمایندگان مطلوب، باید انعطاف رفتاری داشته باشند.

نوبخت گفت: عدم وجود احزاب باعث خلاء در پاسخگویی مسئولان می شود.

این فعال سیاسی از آماده بودن لیست انتخاباتی تشکل خویش خبر داد و گفت: ما در ابتدا 94 نفر برای تهران در نظر گرفته بودیم ، تمرکز مان بیشتر در تهران بود، در آخرین روز به 60 اسم تقلیل پیدا کرد که معتقدیم می توانیم از بین اینها، 30 نفر را معرفی کنیم.

نوبخت گفت: بعد از اعلام صلاحیت ها توسط شورای نگهبان، بلافاصله لیست خود را ارائه خواهیم کرد.


وی در خصوص اینکه چرا دکتر روحانی ثبت نام  نکرد، اظهار داشت: دلیل این موضوع این بود که ایشان بارها گفته بودند که برنامه ای برای کاندیداتوری مجلس هشتم ندارند، البته حزب اعتدال و توسعه و جریانات همگرا خیلی از کاندیداتوری ایشان استقبال می کردیم و آقای روحانی هم همیشه می گفت اگر حضورم باعث کاهش فشارهای اقتصادی مردم و رفع مشکلات سیاسی موثر باشم، قطعا حضور پیدا خواهم کرد.

نوبخت با اشاره به تجارب متعدد دکتر روحانی در دوران انقلاب و جنگ و مدیریت پرونده هسته ای گفت: آقای روحانی گفتند ولی در این انتخابات به این نتیجه نرسیدم که اگر بیایم، مشکلات حل می شود، نهایتا احساس کردند که چنین نیست که فقط در مجلس  جای ایشان خالی باشد و بنابراین نیامدند.

دبیرکل حزب اعتدال و توسعه تصریح کرد: ادعا نمی کنیم که همه افراد معتدل و افراد اعتدالی کشور فقط در حزب ما هستند، اما شورای مرکزی ما هم یک بخش از این جریان ما هستند .

وی با اشاره به رویه و سلیقه سیاسی مردم گفت: مردم در تهران به لیست رای می دهند، اما در شهرستان ها شانس افراد متعدل واقع بینانه تر است.

نوبخت  گفت: تعدادی از اعضای شورای مرکزی و اعضای تشکیلاتی ما در شهرستانها کاندیدا شدند و فکر می کنیم بتوانیم لیست خوبی را ارائه بدهیم .

 وی اعلام کرد : در بهمن ماه، یک گردهمایی از جریانات اعتدال گرا تشکیل خواهیم داد.

نماینده سابق مردم رشت در مجلس شورای اسلامی  با اشاره به تجارب سیاسی خودش گفت: من شانزده سال در مجلس بودم، بنا به اسناد روابط عمومی مجلس، یکی از پراظهار نظرترین نماینده ها بودم و طبق آمار مجلس، بیشترین ملاقات عمومی را هم داشتم، الان هم اگر خدمت مردم می رسیدم، بدون توجه به لیست، رای می آوردم و مردم مرا انتخاب می کردند ، اما فکر می کنم مثل یک فوتبالیست این حق را دارم که دیگر روی نیمکت بنشینم و با دوستان همفکری کنم.

دبیرکل حزب اعتدال توسعه خاطر نشان کرد: اینکه گفته شد یاران هاشمی نیامدند، واقع بینانه نیست، چون فقط حزب اعتدال و توسعه و دکتر روحانی حامی هاشمی نیستند، البته روحانی یکی از صمیمی ترین دوستان هاشمی و از نزدیکان ایشان است ، حزب اعتدال و توسعه هم اعتقاد دارد که مدیریت آقای هاشمی یکی از بهترین و کم هزینه ترین راههای رسیدن به توسعه است.

وی در خصوص اظهار نظر برخی گروههای سیاسی مبنی بر دعوت از ناظران بین المللی برای حفظ سلامت انتخابات گفت: آنها  زحمت نکشند، همان حقوق هسته ای ما را بدهند، ما ممنون شان هستیم!

نوبخت در مورد ادعای حمایت آمریکا و بوش از اصلاح طلبان گفت: می دانیم که اصلاح طلبی یک ارزش است مثل حقوق بشر، همانقدر که آمریکا به حقوق بشر معتقد است، می تواند مدافع اصلاح طلبی هم باشد، اینها ویترینی است که آمریکا از آن سوءاستفاده می کند.

دبیرکل حزب اعتدال و توسعه تصریح کرد : اتفاقا آمریکا می خواهد جریانات تند و رادیکال پیشرو باشند تا بهانه به دست آمریکا بدهند.
 
دبیر کل حزب اعتدال و توسعه گفت : ما به عنوان حزب سیاسی وظیفه داریم، آنچه که به مصلحت و ضرر مردم است، به صراحت بگوییم، اگر همین روند ادامه پیدا کند، شتاب انتقادات خود را افزایش خواهیم داد، چون ماهم در واگن های قطار هستیم و اینکه بعضی ها ترمز و دنده قطار را بیرون انداخته اند، ما می خواهیم زندگی کنیم .

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدباقر نوبخت، دبیرکل حزب اعتدال و توسعه، عصر امروز در کنفرانس خبری خود در محل دفتر این حزب به سئوالات متنوع خبرنگاران پاسخ داد.

دبیرکل حزب اعتدال و توسعه  در مورد انتخاب سرلیست این حزب ، گفت: اعلام زودهنگام سرلیست ها وجهی ندارد و ما همان موقع انتخابات، سرلیست خود را اعلام می کنیم.

وی در مورد نقش آیت الله هاشمی رفسنجانی در تدوین لیست انتخاباتی این گروه گفت: قطعا آقای هاشمی در تدوین لیست، دخالتی نمی کنند البته وظیفه ماست که از مشورت های ایشان بهره مند بشویم ولی لیست مستقلا از طرف خود ما انتخاب می شود.

نوبخت در پاسخ به این سئوال که آیا علت عدم حضور حزب اعتدال و توسعه ، نگرانی از رد صلاحیت کاندیداهای این حزب یا انتخابات آتی ریاست جمهوری بوده است ، گفت: نگرانی هایی در مورد تایید صلاحیت وجود دارد البته این علت تامه نبوده است، ما در عرصه انتخابات به عنوان یک وظیفه ملی حضور خواهیم یافت و معتقد به قهر کردن نیستم.

نوبخت تصریح کرد: قطعا نگاه فراتر را به انتخابات ریاست جمهوری خواهیم داشت و معتقدیم که باید دایره اعتدال گرایی را گسترش بدهیم.

وی در پاسخ به سئوالی در خصوص حضور زنان و جوانان در لیست و برنامه انتخاباتی حزبش گفت : در ماه گذشته انتخابات شورای مرکزی حزب بود و اگر به متوسط سن و جنسیت شورای مرکزی جدید را نگاه کنیم، توجه ما به زنان و جوانان معلوم می شود.

نوبخت در پاسخ به سئوال خبرنگاری که از وی در مورد "بحرانی بودن" شرایط کشور سئوال کرد، گفت: ما هیچ گاه نگفته ایم که شرایط کشور بحرانی است و اگر یک دور بازبینی کنیم می توانیم بفهمیم که شرایط عادی است یا خیر.

وی افزود : وضعیت کدام کشورعادی است در حالی که پرونده اش در شورای امنیت، مطرح است؟ کدام کشور شرایط اش عادی است در حالی که قدرت بزرگ جهان و بقیه کشورهای صنعتی در جهت اعمال تحریم های اقتصادی آن گام برمی دارند و این تحریم ها می تواند در جهت مسیر توسعه یافتگی مانع ایجاد کند .

نوبخت تصریح کرد : من فکر نمی کنم با این اتفاقات، بتوانیم بگوییم شرایط ویژه نیست، مقام معظم رهبری هم در سخنان اخیرشان گفتند که شرایط کشور ویژه است، ما بعد از انقلاب بارها شرایط ویژه داشتیم که باید متناسب با آن برنامه ریزی کنیم.

دبیرکل حزب اعتدال و توسعه اظهار داشت: کشوری که برای توسعه یافتگی آن سندی تنظیم شده باشد ولی شاخص ها نشان بدهد که از آن سند عقب است، این نشانه غیرعادی بودن اوضاع است.

نوبخت در مورد شایعه انشعاب حزب اعتدال و توسعه گفت: این موضوع انشعاب نبود، چند نفر استعفا کردند و برخی هم اصولا رای نیاوردند، حزب کار خودش را می کند، اینکه ممکن است در بعضی از مسائل، اختلاف نظر داشته باشد، هیچ یک از تصمیات حزب اینطور نبوده است که با اتفاق آراء اتخاذ شود، تفاوت نظر همیشه وجود داشته است.

دبیرکل حزب اعتدال و توسعه خاطر نشان کرد: اعتدال گویی به معنای "دوپهلو گویی" نیست.هریک از جریانات اصولگرا یا اصلاح طلب اگر از مسیر اعتدال خارج شوند، ما منتقد آنها خواهیم بود.

وی گفت: بازهم انتقادات خود دولت را به صراحت بیان خواهیم کرد، چون ما به عنوان حزب سیاسی وظیفه داریم، آنچه که به مصلحت و ضرر مردم است، به صراحت بگوییم، اگر همین روند ادامه پیدا کند، شتاب انتقادات خود را افزایش خواهیم داد، چون ماهم در واگن های قطار هستیم و اینکه بعضی ها ترمز و دنده قطار را بیرون انداخته اند، ما می خواهیم زندگی کنیم!

نوبخت مجددا تاکید کرد: به مجامع بین المللی شکایت نمی کنیم، چون مسائل را مسائل داخلی می دانیم.

وی تصریح کرد: رویکرد جامعه اعتدالی و واقع بینانه است، در آخرین انتخابات هم مردم همه لیست ها را کنار هم گذاشتند و افراد قوی را انتخاب کردند.

دبیرکل حزب اعتدال و توسعه در پاسخ به سئوالی در خصوص پیش بینی ترکیب مجلس هشتم گفت: فکر می کنم در مجلس هشتم  دو جناح بسیار به هم نزدیک باشند.

به گزارش مهر، نوبخت با اشاره به اینکه مسئولان دولت "فرافکنی" می کنند، گفت: در مسائلی مثل تورم، مثل مسکن و حتی اخیرا گاز هم چنین حرفهایی را زدند، حتی شنیده ایم که گفته شده قطع گاز توسط منتقدان دولت انجام شد، اینها بودند که ترکمنها را تحریک کردند که گاز را قطع کنند! این گونه فرافکنی ها پاسخ نمی دهد.

وی  در خصوص استراتژی این حزب در انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما روی چند نفر داریم فکر می کنیم و به آینده بسیار امیدوارم هستیم.

نوبخت در مورد پرونده حسین موسویان هم گفت : در مورد پرونده موسویان خود من یکی از نخستین کسانی بودم که با صراحت گفتم که وقتی وزارت اطلاعات تشخیصی داد و عمل کرد، ما می دانستیم سرانجام پرونده چه می شود، آنکس که حسابش پاک است، هراسی از رسیدگی ندارد، قوه قضاییه در همان مرحله اول ، حتی قرار مجرمیت را هم قبول نکرد.

وی تصریح کرد: بحث جاسوسی موسویان که از خانواده شهدا و از خدمت گزاران نظام است ، بسیار ناجوانمردانه و بی رحمانه بود

دبیرکل حزب اعتدال و توسعه در بخش دیگری از سخنانش گفت : اهداف دولت جذاب است و می خواهد کار ماندگاری انجام دهد، اما با روش غلطی این هدف را دنبال می کند، روشی که انتقادات زیادی به آن وارد است، الان وضع طوری است که هرکس یا هر نهادی  نظر کارشناسی مغایر دولت داشته باشد، برکنار یا منحل می شود، سازمان مدیریت، سر یک دولت بود که انحلال آن جای تامل داشت .

وی که در دوره نمایندگی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بود در مورد شیوه  بودجه نویسی جدید دولت نهم گفت: من هم معتقدم که نظام فعلی بودجه نویسی کشور ، مطلوب نیست و باید اصلاح شود، اما روش آن چیست؟ بودجه باید شفاف باشد و ریال ریال آن معلوم باشد که کجا خرج می شود.

نوبخت حذف تبصره های بودجه و اصرار دولت بر این روش را توهین به نمایندگان خواند و گفت: روش دولت در تنظیم بودجه، تحقیر و توهین نمایندگان مجلس بود، از نظر قانونی ، برای اجرایی شدن مشکل دارد.

وی اظهار امیدواری کرد مجلس هفتم، تصمیم درستی در خصوص شیوه غلط بودجه نویسی دولت بگیرد و گفت: مجلس هفتم در پاره ای از موارد استقلال خوبی نشان داد و امیدواریم در مورد بودجه هم چنین استقلالی را به خرج بدهد، حق نداریم ثروت نسل های آینده را خرج رضایت موقت کنیم.

کد خبر 621585

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha